Дора Янкова посети свои приятели в Търън и Требище по случай Рамазан Байрам

Дора Янкова посети свои приятели в Търън и Требище по случай Рамазан Байрам

Кметът на община Смолян Дора Янкова посети свои приятели в смолянските села Търън и Требище, за да ги поздрави по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам. Заедно с Янкова бяха зам.-кметът Михаил Генчев и директорът на Дирекция „Административно и информационно обслужване” в общината Евгений Атанасов. В село Търън кметът посети най-напред семейството на бившият депутат от 36-то и 37-то Народно събрание Звезделин Кафеджиев, който почина на през ноември м.г. Със съпругата му и двете му деца Янкова коментира успехите на бившия депутат и заслугите му за развитие на региона.

По-късно Янкова заедно с кмета на Търън Явор Говедаров и зам.-директорът на Филиала на Варненския свободен университет в Смолян проф. д-р Звезделин Кафеджиев инспектираха строителството на детска площадка до пенсионерския клуб на входа на селото. Кметството е оформило специаленhttp://www.smolyannews.com/news/leading_news кът, който е подравнен и заграден. За да бъде площадката факт са нужни само съоръженията за деца. Янкова се ангажира, че в най-скоро време ще бъдат осигурени люлки и катерушки за децата.

В село Требище Янкова, заедно с кмета на селото Рахиме Тикалчева посетиха 75-годишната Азме Текьова, на която преди време е помогнала с малка парична сума, за да може да посети свещеният за всички мюсюлмани град- Мека. С много чувство за хумор и радост Текьова разказа подробно за екскурзията и благодари на кмета на общината, че е помогнала да сбъдне мечтата си. С жители на селото Янкова дискутира и проблемите на родопските села. Хората най-остро поставиха въпроса за бъдещето на малките кравеферми след нова година. Янкова обеща съдействие, за да може хората да продължат да продават мляко, с което се препитават. Кметът увери, че общината ще направи всичко възможно млякото да може да се продава, като посъветва хората още отсега да са по-инициативни и да търсят пазар в населени места, в които вече няма крави. Така цената ще бъде два пъти по-висока и ще има постоянно търсене. Жителите на Требище изказаха благодарност и за програмата за социални помощници, които са много полезни на самотно живеещите и болни хора.

Вирни се горе