Дора Янкова: Надявам се правителството да продължи подкрепата си за малките населени места, така както ние ги развивахме

 Дора Янкова: Надявам се правителството да продължи подкрепата си за малките населени места, така както ние ги развивахме

Депутатката бе сред официалните гости за празника на село Търън

Народният представител от БСП Лява България Дора Янкова и общинските съветници от левицата Рабие Кьосева и Михаил Генчев поздравиха жителите на смолянското село Търън по случай традиционния празник. В навечерието на 24 май- Ден на славянската писменост и култура Янкова отправи сърдечен поздрав към всички културни и просветни дейци в селото. „Благодарение на вашия активен труд четвъртокласниците от Основно училище „Стою Шишков” – Търън са с най-високите резултати на малките матури в страната”, съобщи Янкова. Тя обясни, че това е повод за гордост и признание за труда на учителите в селото. Депутатът заяви, че Търън е живо със своите честни и работливи хора, училището, детската градина и читалището, които са символ на духовността, патриотизма и жаждата за знания. Янкова се обърна и към кмета на селото Явор Говедаров, който определи като най-успешният кмет на БСП в региона. „Горда съм, че управник като г-н Говедаров води селото към развитие и просперитет. Той е сред отличиниците на социалистите в Родопите с няколко успешни мандата”, коментира депутатката.

Тя припомни, че точно преди година като народен представител от региона в правителството на Пламен Орешарски е съдействала за изграждане на нови улици и спортна площадка селото за стотици хиляди левове. „Надявам се сегашното правителство да прояви приемственост и да продължи подкрепата си за малките населени места, в които живеят множество хора, нуждаещи се от инфраструктура и развитие. Само така ще запазим живи нашите селища, а резултатите на четвъртокласниците ни задължават още повече”, каза Дора Янкова.

В селото тя и общинските съветници поздравиха много приятели, съмишленици и симпатизанти с пожелание за здраве, берекет и успехи.

Вирни се горе