Дора Янкова: Михаил Миков ще сплоти БСП и ще даде нова енергия на партията

 Дора Янкова: Михаил Миков ще сплоти БСП и ще даде нова енергия на партията

Очаквам категорична позиция срещу новото парламентарно мнозинство ГЕРБ- ДПС

Предстоящите избори ще бъдат изключително изненадващи за обществото, а БСП ще се бори за самостоятелно управление. Това заяви пред „Радио Пловдив“ смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, зам.-председател на Парламентарната група на левицата.

Янкова изрази очакване, че новият председател на БСП- Михаил Миков ще обедини социалистите и ще даде нова енергия на партията. Тя определи Миков като ерудиран, с много качества и “костелив орех” за политическия опонент. „Той е визионер, формиращ политика, което е особено полезно. Очаквам да е близо до хората, да сплоти и укрепи партията, да разшири влиянието, така че БСП да продължи да е важен фактор за развитието на България“, изтъкна червената депутатка.

Тя предрече, че тези негови качества ще се проявят в оставащите, до края на мандат, парламентарни заседания, с ново мнозинство от ГЕРБ и ДПС. „Всички ние виждаме новото мнозинство в парламента и казаното от Борисов, че се е разбрал с Местан. Затова очаквам много силна позиция от новия председател, срещу новото мнозинство“, подчерта още депутатката.

Според Дора Янкова основният приоритет на българските политици трябва да е сплотяване на обществото. „Българското общество е най-несплотеното в ЕС, сочи немско проучване, а 75% от населението живее лишения. Има омраза между обществото, а това трябва да се промени първо като се сплотят политиците. Разединението не води до нищо добро и смятам, че това е достойна позиция за новия председател на БСП“, коментира Янкова.

На въпрос за бъдещето между БСП и АБВ, след 48-я Конгрес на Левицата, Янкова заяви, че двете партии са два отделни проекта. „Нормално е, след като сме в лявото пространство, след изборите да търсим разговори и общи позиции", беше категорична Янкова.

Вирни се горе