Дора Янкова: Концесионерите на подземни богатства да се отчитат пред обществото

 Дора Янкова: Концесионерите на подземни богатства да се отчитат пред обществото

Ние ще сме гарант яз. „Пловдивци” да се случи, защото здравето на Мадан и Рудозем е най-важно, гарантираха кандидатите на левицата

Концесионерите да се отчитат публично пред гражданите за извършените инвестиции, формираната печалба и социалната политика, която водят в дружествата. Тази идея лансира пред жителите на Мадан водачът на Коалиция „БСП – лява България” в област Смолян Дора Янкова. По думите й минните дружества управляват общ държавен ресурс и правят бизнес от подземни богатства, държавна собственост, затова е редно да се въведе пълна прозрачност, за да е ясно на обществото какво се случва.

В Мадан Янкова и вторият в листата Емил Хумчев представиха програмата на БСП за управление на страната и отчетоха свършеното от правителството на „Орешарски”. Хумчев отбеляза, че приоритет за левицата ще бъде пенсионната реформа. „Ще спрем увеличаването на възрастта за пенсия, ще продължим ежегодно да увеличаваме пенсиите и ще гарантираме ранното пенсиониране на миньорите”, категоричен бе Хумчев. Според него трябва да се анализира възможността и за премахване тавана на пенсиите, който ощетява много жители на община Мадан.

Пред хората от миньорската община Янкова посочи, че в 42-то Народно събрание с ДПС са подкрепили правителството на Орешарски, в резултат на което се реализират редица успешни проекти в цялата страна, които преди това правителството на ГЕРБ замрази. „Щастлива съм, че като представител на региона, заедно с колегите от ДПС, подкрепихме и ремонта на пътищата в общината, и модернизирането на градската среда, спортните зали. Строителната площадка, която е в момента Мадан е благодарение именно на нашите взаимни усилия. За съжаление обаче ДПС не ни подкрепи за пенсиите, а ГЕРБ е категорично с капитала, който не мисли за бедните хора и по-малките населени места”, коментира още водачът на червената листа.

На среща с членовете на Клуба на пенсионера в Мадан Янкова посочи, че левицата ще продължи да отстоява приемане на закона за пенсионерските клубове, който да утвърди статутът им и хората от трета възраст да са спокойни. Янкова се ангажира да дари на клуба нови столове и игри.

Маданчани поставиха остро проблема с лошото качество на питейната вода. Янкова отговори, че проблемът ще се реши с построяването на яз. „Пловдивци”, който е бил приоритетен проект за региона от страна на ексминистър Десислава Терзиева. „Проектът е необратим и очакваме съвсем скоро да започне строителство. 40 млн.лв. е стойността на инвестицията, което значи работни места и по-добро качество на живот. Янкова се ангажира да бъде гарант за реализация на проекта и посочи, че няма да позволи някои да го спре.

По-късно Дора Янкова и Емил Хумчев постиха централната джамия, където разговаряха с местни духовници.

„Щастливи сме, че по проект от управлението на БСП в община Мадан се извършва така нужния ремонт на джамията. Това е много добър пример за приемственост, как със средства от ЕС и българската държава се дава знак за толерантността, защото отношението ни към религията показва какви хора сме. Надявам се след ремонта храма да стане още по-красив”, заяви Янкова. Тя направи и парично дарение в специалната кутия в молитвения дом.

В Мадан Янкова раздаде автографи на градския пазар и се ръкува с десетки граждани

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе