Дора Янкова и общински съветници от левицата почетоха фестивала на дивите цветя в селото

Дора Янкова и общински съветници от левицата почетоха фестивала на дивите цветя в селото

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова посети село Смилян. Заедно с общинските съветници Рабие Кьосева и Георги Кисьов, народният представител се включи във фолклорните прояви, посветени на „Фестивала на дивите цветя” в горното поречие на река Арда. Янкова и групата съветници от БСП са сред подпомогналите с финансови средства фестивала, който има за цел да популяризира редките и лечебни растения в селата в граничния регион, възможностите за туризъм, тайната на родопското дълголетие и кухнята на местните жители.

Днес в село Смилян се състоя надсвирване и надпяване на родопски самодейни състави, които трогнаха стотиците гости на фестивала с изпълнение на уникални родопски песни.

По-късно Дора Янкова заедно с кметът на селото Събка Миткова инспектира строителството на улица „Ком”. В Смилян нова улица се строи след повече от десетилетие. Средствата за обекта са осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството. „Радвам се, че като представител на смолянчани в парламента подкрепих програмата”, заяви Янкова и напомни, че само за пътища на община Смолян са отпуснати 1,8 млн.лв. Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България подчерта, че живущите на ул. „Ком” от години са поставяли проблема с липсата на улица, каквото ще имат до седмица- две.

„Във всички села, в които ремонтираме и строим улици, хората са щастливи и доволни, защото подобни инвестиции е нямало продължение на десетилетия. Това значи подкрепа за туризма, за развитие на селата, както и удобства за семействата”, изтъкна Янкова.

Вирни се горе