Дора Янкова: Борбата с бедността е основен приоритет пред БСП

 Дора Янкова: Борбата с бедността е основен приоритет пред БСП

БСП е единствената партия, която работи за развитието на Чепеларе, обяви водачът на червената листа

БСП е единствената партия, която работи за развитието на Чепеларе. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” в област Смолян Дора Янкова на предизборна среща родопския град. Заедно с Янкова управленската програма и приоритетите на партията представиха и останалите кандидати от листата -Емил Хумчев, Валентина Павлова и Слава Пепеланова,

Янкова подчерта, че още в първите си дни правителството на Орешарски е насочило внимание към Чепеларе, с инвестиции от милиони в инфраструктурата, като основен приоритет за подпомагане и развитие на туризма и подкрепа на местните жители. „След като 4 години разбивахме колите си и плашехме туристите със състоянието на пътя Асеновград- Чепеларе – Пампорово, ремонтирахме основно отсечката от с. Проглед до входа на Пампорово, отделно укрепихме главният път и го обезопасихме, напомни Янкова. 1 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството са вложени в ремонта на главните улици „Васил Дечев” и „Беломорска”. Над 2,5 млн.лв. са инвестирани в ремонта на пътя Пампорово – Стойките. Пред приключване е основният ремонт на главния път Чепеларе- Рожен- Соколовци, за който са привлечени 10млн.лв. европейски средства. Размразен е и проектът за изграждане на околовръстното шосе на Чепеларе, на стойност над 20 млн.лв., който ще реши редица проблеми на града, породени от транзитното преминаване. Янкова изрази очакване, че до края на м. октомври ще приключи и ремонта на пътя Асеновград- Чепеларе. 350 хил.лв. са привлечените инвестиции за обновяване на водопроводната система в село Павелско, което от години е с проблемно водоснабдяване. Няколко хиляди лева пък са отпуснати за ремонт и обзавеждане на читалища в общината. Осигурен е и нов училищен автобус за населените места в селата от Долно Рупчос.

„Говорим за инвестиции от милиони левове за една година, които се усещат от чепеларци, които предишното управление забрави”, напомни Янкова.

Очакваме Чепеларе да ни подкрепи и отново да сме първа политическа сила. Заедно трябва да продължим да развиваме региона и да подобрим живота на всеки, затова гласувайте с номер 22,призоваха кандидатите на лявата коалиция.

Дора Янкова подчерта, че колкото повече сили получи БСП на изборите, толкова повече социални придобивки ще си върне населението. „БСП не плаща и не купува гласове. Ние повишаваме доходите и осигуряваме повече държавност. Този, който вземе 50лв за гласа си след това получава замразяване и съсипия”, категорична бе водачът на червената листа.

Янкова отбеляза, че приоритет за БСП ще бъде отстояване на мерките за ранно пенсиониране, както и замразяване на възрастта за излизане в пенсия. Борбата с бедността ще е основна задача, защото ако не бъдат взети мерки държавата е обречена.

„Изберете тези кандидати, за които сте сигурни, че милеят за Родопите. Това казаха вторият и третият в листата на Коалиция „БСП – лява България“ Емил Хумчев и Валентина Павлова на хората в чепеларските села Забърдо, Лилеково, Богутево и Острица.

Няма кой повече да милее за Родопите от нас, защото всички кандидати в листата сме родени в Родопите и сме от левицата, каза Павлова. Само нашата политическа сила може да продължи социалната политика на предишното правителство, заяви Хумчев. Гласувайте да сме повече депутати от левицата в бъдещия парламент, за да станем непреодолима сила, призова Емил Хумчев. Той се ангажира да съдейства за ремонт на пътя Богутево- Острица, който е в много лошо състояние.

Кандидатката на община Чепеларе в листата на БСП Слава Пепеланова заяви пред своите съграждани, че ще бъде гарант за справедлива и социална България. „Ще отстоявам за подобряване на условията на живот на младите хора у нас, стимулиране на младите семейства да раждат и отглеждат децата си спокойно, както и бизнесът да работи в нормална среда”, заяви тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе