Доброволци от община Смолян почистиха опасни дерета в града

Доброволци от община Смолян почистиха опасни дерета в града

„Изключително удовлетворени сме от свършеното, но имаме нужда от още човешки ресурс”, коментира ръководителят им Александър Караджов

Доброволци от Доброволното формирование към община Смолян стартираха акция по почистване на опасни дерета в града. Действията им са подтикнати от нестихващите в цялата страна проливни дъждове, които взеха жертви и причиниха редица щети в много населени места.

Вчера доброволците почистиха голяма част от дерето, разположено непосредствено до хотел „Макрелов” и жилищни постройки в квартал Райково. Дерето попада в списъка на община Смолян с потенциално опасни обекти, които биха нанесли сериозни щети при проливни дъждове.

Доброволците премахнаха голямо количество паднала дървесна маса, клони, храсти, гуми и много битови отпадъци, които запушват дерето и създават реална опасност от образуване на приливна вълна в случай на по-сериозни валежи. „Изключително удовлетворени сме от свършеното, но имаме нужда от още човешки ресурс. Във формированието има свободни места и продължаваме да набираме нови членове”, коментира ръководителят на доброволците Александър Караджов.

Доброволното формирование към Община Смолян е сред първите, регистрирани в страната, функциониращо от 2013 г, като доброволците са преминали първоначален курс на обучение за изпълнение на основните дейности по защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

Вирни се горе