До обяд слънце, след това ще вали

До обяд слънце, след това ще вали

Типично юнско време. Днес до обяд ще има повече слънце, но в следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

На места валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици и градушки, особено над източните и планински части от страната. Ще духа доумерен вятър от северозапад. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°, в столицата около 25°, а по Черноморието – между 23° и 26°.

В планините до обяд ще е слънчево, но около и след обяд и там ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

Ще има условия за градушки и локални порои. Максималните температури по високите върхове ще са между 6° и 9°, на Черни връх – около 10°. В курортите –12° на Алеко, в Пампорово и Боровец – 15°-16°, в Банско – 21°, а в Добринище – 23°. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад.

До края на тази и в началото на следващата седмица ще е предимно облачно, с повече слънце в часовете до обяд. Ще има условия за краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, допълва БНТ. В петък в източната половина от страната все още има вероятност за градушки и локални интензивни валежи. В събота валежите временно ще намалеят а температурите слабо ще се повишат.

Вирни се горе