До 14 февруари се подават възражения за обхвата на допустимия слой за кампания 2012 г.

До 14 февруари се подават възражения за обхвата на допустимия слой за кампания 2012 г.

В едномесечен срок – до 14.02.2013 г. включително, всички кандидати за подпомагане могат да се запознаят със специализирания слой „Площи в добро земеделско състояние” и евентуално да подадат възражения за обхвата му, по отношение на заявените от тях за подпомагане земеделски площи за 2012 г.

Специализираният слой „Площи в добро земеделско състояние" за Кампания 2012, като част от Система за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), е актуализиран за 2012 г. чрез дешифрация (разчитане) на нова цифрова ортофотокарта /ЦОФК/ на страната по самолетно и сателитно заснемане от 2012 г. и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки, проведени през годината. На база тези актуализирани данни от СИЗП, Разплащателната агенция извършва част от задължителните кръстосани проверки на подадените през кампания 2012 заявления за подпомагане, съобщиха от земеделското министерство.

Запознаването на кандидатите със заявените от тях площи (земеделски парцели), които изцяло или частично попадат извън специализирания слой, може да се извърши чрез интернет страницата на ДФ „Земеделие”.

Не подлежат на разглеждане възражения, които не са подадени в срок и/или не са по образец, генериран от секция „Система за индивидуална справка по Директни плащания” от интернет страницата на ДФ „Земеделие”.

Вирни се горе