До 10 март е срока за подаване на заявление за участие в областния земеделски базар „Произведено в Родопите“

До 10 март е срока за подаване на заявление за участие в областния земеделски базар „Произведено в Родопите“

До 10 март е срока за подаване на заявление за участие в Първи областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“. Проявата е съвместна инициатива на Областна администрация – Смолян, ОД “Земеделие“ Смолян, Съвети в земеделието – Смолян, Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция Смолян и Регионална занаятчийска камара Смолян.

Базарът ще се проведе в Атриума на Областна администрация Смолян, в периода от 14.03.2022 г. до 18.03.2022 год.

Областна администрация – Смолян кани всички земеделски стопани, преработватели на земеделска продукция и занаятчии от област Смолян, да предложат и представят продукцията си, без наем за този период. Желаещите могат да заявят участието си в Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция Смолян на e-mail: dfzsmolian@dfz.bg и Областна администрация Смолян на e-mail: governor@region-smolyan.org в срок до 10.03.2022 год.

На провеждащия се базар, земеделските стопани, преработватели на земеделска продукция и занаятчии ще могат да получат актуална информация и консултации за: започване на дейност, като земеделски производител, възможности за кандидатстване с проекти по подходящи схеми и мерки, възможности за получаване на субсидии и разработване на проекти, съвместно със Съвети в земеделието, а така също и въпроси в областта на земеделието, а гостите и посетителите ще могат да си закупят от предлаганите продукти. На проявата ще присъстват и представителите на Областна дирекция по безопасност на храните и Контрол по храните Смолян, където ще можете да зададете въпроси и проведете консултации.

Участниците ще бъдат номинирани в различни категории, ще могат и да продават, реализират продукцията си.

Вирни се горе