Дневен център за деца и лица с увреждания „Зора” навърши десет години

  Дневен център за деца и лица с увреждания „Зора” навърши десет години

На 9 октомври, в двора на Дневен център за деца и лица с увреждания „Зора”, се събраха деца, родители и общественици, за да отбележат юбилейната, десета, година от предоставянето на социалната услуга в Община Златоград.

Тържественото честване бе открито от голямата златоградска певица Златина Узунова. По време на празника, изключителни емоции и вълнения предизвикаха изпълненията на самите потребители на Дневния център, които, съвместно с децата от Център за подкрепа за личностно развитие гр. Златоград, Танцов състав „Акрани” при ОНЧ „Просвета – 1908” и ДГ „Снежанка”, поздравиха всички присъстващи. Директорът, госпожа Здравка Пинева, изказа огромната си благодарност към местната власт, родителите и местния бизнес за подкрепата, която получава Центърът и връчи специални плакети, за съществен принос в развитието на социалната услуга, на Кмета на Община Златоград – Мирослав Янчев, Председателя на Общински съвет Златоград – Емилия Кръстева, заместник-кмета – Елмира Пехливанова и Нина Пашова – представител на родителския колектив и директор на ОУ „Васил Левски” Златоград, които, на свой ред, честитиха празника на всички и изказаха благодарност за достойния труд на целия екип, който вече десет години осигурява на потребителите на социалната услуга условия, стимулиращи развитието на лицата със специални нужди. В знак на признателност, Кметът на Община Златоград, връчи плакети на всички служители на Дневен център „Зора” и им пожела всеки ден, изпълнен с грижи и внимание за децата, да бъде изживян като празник.

И, както подобава на рожден ден, всички заедно духнаха свещичките на огромната торта, а пъстри конфети украсиха целия двор.

Вирни се горе