Днес заседава организационният комитет за честване на 100 години Освобождението на Родопите

Днес заседава организационният комитет за честване на 100 години Освобождението на Родопите

В община Смолян днес ще се проведе заседание на организационният комитет за честването на 100-годишнината от Балканската война и Освобждението на Родопите от османско владичество, съобщиха от местната управа.

Дневният ред включва разглеждането на утвърден окончателния състав на организационния комитет,ще бъде приета и програмата за честването на годишнината,така също ще бъде обсъден организационен план за подготовката на тържествата. По трите точки докладват кметът Николай Мелемов, инж. Стефан Стайков – областен управител и зам.-кметът Марин Захариев.

В проектната програма са включени редица художествени, фотографски и документални изложби, посветени на 100-годишнината. Част от тържествата ще бъде и концертът-бенефис на певеца с родопски корен Бисер Киров, както и двудневна научна конференция.

На 21 октомври предстоят мероприятия на връх Средногорец,където се очаква да присъства и президентът на България Росен Плевнелиев, военен спектакъл на Националната гвардейска част в Смолян, тържествена заря-проверка и спектакъл на ансамббъл „Българе” и др.

Вирни се горе