Днес ще е тихо и слънчево

Днес ще е тихо и слънчево

И днес, на отделни места, главно по поречието на Дунав, по Черноморието и в Горнотракийската низина, денят ще започне с краткотрайни мъгли. През деня ще бъде почти тихо и предимно слънчево.

Минимални температури – между 2° и 7°, в София – около 5°, на морския бряг – от 10° до 1°3, максимални – между 18° и 23°.

Ще има временни увеличения на облачността – предимно висока.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.

През нощта облачността ще започне да се увеличава и в сряда ще преобладава облачно време, а в Северна и Източна България ще има и превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде умерен. Температурите ще се понижават, като в североизточните райони максималните ще бъдат под 10°, в останалата част от страната – между 12° и 17°, на отделни места в Южна България – до 20°. В четвъртък вече навсякъде дневните температури ще са предимно между 7° и 12°. На повече места в цялата страна ще има превалявания, а в планините над около 1500 метра надморска височина ще вали сняг. В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне затопляне. Ще остане предимно облачно, със слаби превалявания все още на места в Южна България. В събота ще преобладава облачно време, но само на отделни места в крайните източни райони са възможни слаби превалявания. В неделя облачността ще се разкъса. През почивните дни повишението на температурите ще продължи.

Вирни се горе