Директорът на Родопския драматичен театър подаде оставка

Директорът на Родопския драматичен театър подаде оставка

Досегашният директор на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ Крум Филипов подаде оставка. Той депозирал писменото си желание да напусне поста на 2 декември с мотива, че с неговото освобождаване „ще се подобри комуникацията и сътрудничеството между община Смолян, Областна администрация и институцията“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата. Освен това, Филипов е посочил в мотивите си и наложителни лични причини, добавиха от пресцентъра. Самият Крум Филипов не бе открит за коментар, тъй като е с изключен мобилен телефон.

Припомняме, че през лятото, Филипов излезе с открито писмо, в което атакува местната и централна власт, като ги обвини в саботаж и липса на разбиране, относно работата на театъра в Смолян.

От пресцентъра на Министерство на културата посочиха, че ще има назначен изпълняващ длъжността директор, до провеждане на конкурс за длъжността, който ще се проведе в определения от закона срок.В Смолян усилено се говори, че на поста вече е назначен дългогодишният актьор Румен Бечев, който бе в едно от челните места в лисата на АБВ в отминалите парламентарни избори.

Вирни се горе