Детско ски училище в Пампорово

Детско ски училище в Пампорово

В ски зоната на Пампорово функционират 14 квалифицирани ски училища, успели да се утвърдят за последните 10-15 години. Училищата разполагат с високо квалифицирани ски инструктори, предлагащи професионално обучение в групи или индивидуално на начинаещи и напреднали туристи. Голяма част от ски училищата са разположени в основните ски центрове – Ски център 2 Малина и Ски център Студенец.

Ски училището на „Пампорово” АД е сред най-добрите в Европа, печелило редица престижни награди. Традициите тук са създадени още от началото на 70-те години. На националните шампионати на сдружението Българско ски училище в България, както и на повечето състезания за ски инструктори в страната, ски училището на „Пампорово” АД заема челни позиции във всички дисциплини.

Neilson Active Holidays награждава ски училището на „Пампорово” АД с награда “Marque of Excellence” за сезон Зима 2009/2010 и Лято 2010 на първо място в категорията “Най-добро ски училище”. Ски училището се намира на ски център 2 „Малина” и при предварително запитване можете да получите информация за удобни за вас часове за индивидуални и групови уроци по ски и сноуоборд. Професионалните ски и сноуборд инструктори наброяват 50 човека .

Вирни се горе