Детски празник ще има и в смолянската болница

Детски празник ще има и в смолянската болница

На 1 юни в Детското отделение на смолянската МБАЛ „Д-р Братан Шукеров ще има празник за малките пациенти, съобщи пресаташето на здравното заведение.

По специална покана пристига художественият ръководител на Театрално ателие и „Театъра на Чарли” от град Пловдив Васил Караманлиев, който ще забавлява около 30 деца, намиращи се на стационарно лечение в педиатрията, уточни старшата сестра Стефка Пекова. Актьорът ще се превъплъти в клоуна Васко и ще изнесе своя моноспектакъл от 13 часа пред малките пациенти.

Същия ден от 12 часа в заседателната зала на МБАЛ медицинският представител на „Нестле България” АД за район Пловдив и Смолян Анна Кръстева-Шицова прави презентация на храни за деца. Това се прави за първи път, за да се откроят специфичните особености и качества на произвежданите от фирмата продукти за по-малките на българския пазар.

В Деня на детето всички хоспитализирани по-малки и по-големи малчугани ще бъдат зарадвани с подходящо внимание, за да почувстват още по-силно грижата и топлотата, с която са обградени от лекарите и сестрите и да не са лишени от празничността на техния ден.

Вирни се горе