Десета книга издава младата смолянска писателка Екатерина Глухова

Десета книга издава младата смолянска писателка Екатерина Глухова

Поредна стихосбирка на писателката Екатерина Глухова излиза от печат съвсем скоро. Стихосбирката „Халюцинации“ съдържа над 150 стихотворения. „Винаги избирам едно любимо мое стихотворение за заглавие. Тук идеята е, че доста от нещата са видени под формата на халюцинации, тоест те са неземни и до голяма степен невъзможни. Само вярата в Светлината може да ни даде възможност да видим тези красоти“, каза за SmolyanNews.com Катя Глухова. В новата й книга творбите са по-светли, по-балансирани. „Когато издадох първите си две книги, имах пауза от 8 години, след това, за две години издадох 8 книги. Аз лично смятам, че завършвам един много голям житейски период в живота ми“, каза младата писателка. Корицата е дело на Елица Димитрова. Нарисуваната от нея картина има много голяма символика, която, според авторката, е успяла да я улови. Анотацията на задна корица е на Владимир Сабоурин, коректор е Захаринка Куцева. „Някои от стихотворенията съм публикувала на страницата си в социалната мрежа и хората казват, че те им въздействат, замислят се върху себе си и върху живота си. Читателите чакат с нетърпение новата ми книга и това ме радва“, споделя Катя Глухова.

Преди време тя написа стихотворението си „Отказвам се от писането“, с което шокира доста от своите читатели. „При мен всичко идва свише. След това стихотворение, в продължение на 40 дни не написах нищо. Последния раздел на книгата се казва „Възкресение – 40 дни след смъртта“. След този период написах първото си стихотворение в нощта срещу Еньовден, което за мен също не е случайно. Писането ми след това стана леко, по-различно, надградено“, каза младия творец.

В момента Глухова работи върху 11-та си книга, която ще бъде нещо по-различно от поезия и проза – философски миниатюри, кратки, с житейски изводи. Книгата вероятно ще излезе следващата година.

„Искам да кажа на хората, че не трябва да се отказваме от надеждата. Всеки един трябва да посее семенца светлина в себе си, да се опитаме да бъдем малко по-добри, да не мислим само за себе си, всеки да даде по нещо на света, на близките си. В такива трудни времена, в които живеем, разбираме, кои са ценните малките неща в живота“, каза в заключение Екатерина Глухова.

Вирни се горе