Депутатът трябва да участва в живота на хората, не да ги търси само преди избори

Депутатът трябва да участва в живота на хората, не да ги търси само преди избори

Щом са те избрали за депутат, трябва да участваш в живота на хората, да решаваш проблемите им, да помагаш, а не да ги търсиш само преди избори. Това е философията на Владимир Уручев. През всичките години единствен той пред родопчани показа и разказа за дейността на Европейския парламент, на моменти дори я „превеждаше“, за стигне до обикновения човек. Той не отдели от своите ангажименти младите хора. По покана на зрелостници в Чепеларе миналата година заедно с д-р Даниела Дариткова – депутат в НС, разказаха как функционира ЕП и Народното ни събрание, разликата между тях, а и за другите европейски институции. От своя страна младежите питаха за отношението на другите страни към България, за бъдещето на ядрената енергетика, за училищното здравеопазване, за предизвикателствата пред медицинското образование в България, за това как обикновено минава денят на един депутат. Преди две години Уручев откри изложба за Европейския съюз в Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев" – Смолян. Под негов патронаж няколко поредни години се провежда Национален фолклорен фестивал на хора със специфични потребности на връх „Св. Неделя". Той се намира между Неделино и Златоград. „„Прекланям се пред хората с уникални възможности, защото сред вас човек може да открие атмосфера на почтеност, взаимопомощ, солидарност, които напоследък в обществото ни се изпаряват. Всеки, който се докосне до вас, се пречиства“, каза им Уручев миналото лято. Коледна картичка от Смолян с отпечатани ръчички отпътува за Брюксел преди 4 месеца. Уручев направи щастливи 115 деца с увреждания. Даде им възможност да покажат какви чудеса могат да сътворят в коледните работилници по интереси, а Дядо Коледа им раздаде подаръци.

През 2012 г. по повод Баба Марта той осигури подаръци на 50 специални деца. Многобройните му благотворителни инициативи са високо оценени от Съюза на инвалидите. Евродепутатът се включи в осигуряването на средства за незрящата Божидара през април 2012 г. с кампанията на „Смолян къп". Момичето се нуждаеше от подкрепа, за да се оперира в чужбина.

Организира младежка академия „Green Academy – Зеленото бъдеще – това сме ние", а във форума се включиха около 50 младежи от Смолян и Враца, студенти от филиалите на Пловдивския университет и ВСУ в Смолян. Конкурс за творба обявиха през февруари 2012 г. информационните му офиси в Смолян и Враца. Темата бе „Изворът на моята енергия", а целта – да се популяризират туристическите обекти в двата региона. Владимир Уручев се включи в информационен семинар “Грантови кредитни линии на Европейската банка за възстановяване и развитие за финансиране на проекти за енергийна ефективност в частния сектор” в Смолян през февруари 2012 г. Благотворителна акция под егидата на евродепутата от ЕНП се проведе през април 2011 г. и бяха закупени инхалатори за Детското отделение в МБАЛ – Смолян.

Той участва в българо-гръцки граждански форум в Ксанти. В изказването си Уручев представи енергийния потенциал на планинските региони. Над 200 души от двете съседни страни се събраха, за да дискутират проблемите на трансграничното сътрудничество, сигурността, трудовата заетост, инфраструктурата, обучението и културата. Пак с негово съдействие през август 2010 г. край Смолян се проведе първият по рода си събор на родопското земеделие и животновъдство, фолклорното наследство и киноложкото богатство. С отношението си към хората, в частност към родопчани, Уручев показа, че европейските ценности като достойнство, свобода, равенство са и наши. Той доказа, че го е грижа за всяка човешка съдба, която му е споделена, с готовност винаги да помогне. Родопчанинът е под №4 в евролистата на ГЕРБ за изборите през месец май и според всички социологически прогнози ще получи трети мандат в Европейския парламент.

Вирни се горе