Депутат зарадва с коледни подаръци над 90 деца от Смолян

Депутат зарадва с коледни подаръци над 90 деца от Смолян

Над 90 деца с увреждания от Смолян и региона получиха подаръци за Коледа и Нова година от народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски и колегите му от парламентарната група на Левицата . За втора поредна година депутатът участва в благотворителната акция, организирана съвместно със Съюза на инвалидите. Тържеството уважиха и Дора Янкова- областен лидер на БСП- Смолян и председател на Националното сдружение на общините в Република България, областният лидер на Съюза на инвалидите Захарина Славчева и др. Събитието се състоя в ресторант „Централ“, като освен децата присъстваха и техните родители, баби и дядовци. Коледна програма с песни и стихчета изнесоха децата от Младежкия православен център „Чисти сърца“. Водещата Веселина Бабаджанкова разказа на малчуганите от къде идва традицията да празнуваме Коледа, защо украсяваме елха, както и откъде идва Дядо Коледа. Редица деца отправиха поздрав в стихове и песни към организаторите на тържеството, както и към своите приятели.

Михалевски заяви, че целта на акцията е да се подпомогнат семействата на децата с увреждания и ще продължи да го прави и за напред като внимание и уважение. „Важно е да дадем кураж на родителите, които са ангажирани с отглеждането на деца с увреждания, защото те искат специално внимание и отношение“, подчерта Михалевски. Той припомни, че като народен представител настоява за повече средства за децата с увреждания в Родопския регион, тъй като тук има много деца инвалиди, за да може да им се осигури по-добра възможност и условия за завършване на средно образование, което не се гарантира от сегашния закон затова са нужни поправки в координация с министерства и организации. „В навечерието на Коледа и Нова година ни е нужна повече добрина, топлота“, добави депутатът.

Благодарност от името на децата към Димчо Михалевски отправи малката Божидара, която е незряща. Тя заяви на депутата, че е добър човек, благодари му и му пожела весели празници. С помощта на спонсори и дарения за децата и родителите им бе осигурен обяд, пакети с лакомства и торта.

Вирни се горе