Денят на розовата фланелка отбелязаха в с. Късак и Доспат

Денят на розовата фланелка отбелязаха в с. Късак и Доспат

С флашмоб в ОУ „Христо Ботев” с. Късак беше отбелязан Денят на розовата фланелка. Той се чества последната сряда на месец февруари и е насочен срещу тормоза в училище. В двора на училището учениците отправиха своите вълнуващи послания за съпричастност, чрез изработени от хартия символични розови тениски и сърца. С розови балони, табла и постери учениците призоваха всички да проявят уважение и състрадание, а училищата да бъдат освободени от агресия и тормоз.

На 26 февруари редица училища по света отбелязват Деня на розовата фланелка. Всяка година последната сряда на месец февруари учениците носят розово, което символизира тяхната позиция и неприемане на тормоза в училище.

Тази година ученици и учители от СУ „Димитър Благоев“, град Доспат, съвместно с г-жа Валентина Ферева, секретар на МКБППМН-Община Доспат, се включиха с различни инициативи и заедно с милиони ученици и учители по света казаха: „Не на тормоза в училище!!!“. За да расте всяко дете в спокойна и здравословна среда, на насилието трябва да отговорим с добрина и приятелство.

Вирни се горе