Деня започва със зимни температури

Деня започва със зимни температури

Тази сутрин започваме със зимни температури-около 2 до 7 градуса. През деня, обаче ще се постопли и живакът ще се вдигне до 18 градуса. Вятърът ще стихне. В сутрешните часове в отделни райони видимостта ще бъде намалена.

През втората половина на деня ще преобладава слънчево време. Дневните температури ще останат без съществена промяна и максималните отново ще са между 13° и 18°, най-високи по Черноморието.

В планините също ще преобладава слънчево време, а вятърът значително ще отслабне. Максималните температури по най-високите върхове ще са около и малко над нулата, а в планинските курорти – от 5° на Алеко, 10-11° в Боровец и Пампорово до 14° в Банско.

Във вторник в Източна България ще е облачно, в югоизточните райони ще има и слаби валежи. В Западна и Централна България времето ще бъде предимно слънчево, в низините – със сутрешни мъгли. Ще бъде почти тихо, но ще остане твърде хладно и сутринта във високите полета отново ще има условия за образуване на слани. През следващите дни ще преобладава слънчево време. Ще се затопля и в петък максималните температури в цялата страна ще са около и над 20°.

Вирни се горе