Ден на отворени врати провежда днес 101 Алпийски батальон

Ден на отворени врати провежда днес 101  Алпийски батальон

Ден на отворените врати ще се проведе днес в 101 Алпийски батальон в Смолян. Проявата е във връзка с тържественото честване на 6-ти май „Ден на храбростта и празник на Българската армия“. Ще бъде показано въоръжение и техника с която разполагат военнослужещите.Посетителите също така ще имат възможност да разгледат музея, да посетят параклиса,да стрелят с автомат „Калашников“ и с помощта на инструктори да катерят изкуствена стена или да спуснат „рапел“. Общ ръководител ще бъде заместник командира майор Здравко Михайлов.

На 5 май пък командирът на 101-ви „Алпийски батальон“ подполковник Димитър Кацаров има удоволствието да Ви покани на тържествено честване на 6-ти май „Ден на храбростта и празник на Българската армия“ в Гарнизонен военен клуб-Смолян. ПРОГРАМА 10.25ч.-Началото на тържествената церемония. 10.30ч.-Водосвет. 11.00ч.-Тържествено събрание концерт: – слово на командира; -приветствия на гостите; -награждаване на военнослужещи; -кратка музикална програма; 12.00ч.-Коктейл.

На 6 май 2016 г. от 17.00ч.в град Чепеларе 25 военнослужещи от „Алпийският батальон“ с отговорник заместник командира майор Здравко Михайлов ще участват в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните.

Вирни се горе