Декларация от Общински съвет на БСП и групата съветници при Общински съвет – Смолян

Декларация от Общински съвет на БСП  и групата съветници при Общински съвет – Смолян

Изразяваме тревогата си от състоянието на ОБЩИНАТА след последните снеговалежи. Вече цяла седмица бедства голяма част от населението, а за някои населени места нещата придобиват драматични измерения. За пореден път село Мугла е оставено на произвола на съдбата.

Държавното и общинско ръководство е безучастен свидетел на стихията, като с имитирана активност се опитват да създават впечатление, че се търси решение, без от това да има видими резултати. Очевидно е, че липсва координация между институциите, липсва превантивна дейност, липсва техника и съответната организация. Хаотичните действия, в много случаи, повече вредят от колкото решават възникналите остри проблеми.

Очевидно е, също така, че фирмите по зимното поддържане не изпълняват своите задължения, а държавните органи, които следва да ги контролират бездействат, с което на практика ги стимулират Настояваме държавната и общинска изпълнителна власт да използва всички възможни ресурси за осигуряване в най-кратки срокове достъп до всички населени места в общината и оказване на необходимото медицинско и друго животоспасяващо обслужване на населението.

Настояваме, също така, незабавно да се направят обществено достояние договорите за зимно поддържане и условията при които са сключени, като се конкретизират виновните лица и се наложат съответните санкции. Настояваме за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет за анализиране на причините довели до критичната ситуация.

Вирни се горе