Дъждът спира,идват горещини

Дъждът спира,идват горещини

Още ден-два времето ще бъде неустойчиво, но от края на седмицата започва продължителен период, в който ще бъде предимно слънчево с повишаващи се температури. Днес и утре все още на места в следобедните часове ще превали и прегърми. Температурите днес ще са от 24 до 29, а утре от 25 до 30 градуса, за района на София около 25-26,съобщи Dir.bg.

В четвъртък развитие на купеста облачност следобяд и краткотрайни валежи ще има около и в планинските райони главно на Западна България и само на отделни места на изток. Сутрешните температури ще са от 14 до 19, а максималните – от 26 до 31 градуса.

В петък повишението на температурите и стабилизирането на времето ще продължи. Краткотрайни валежи вече са възможни само над планините, а в низините ще се установи горещо време, с температури около 31-32 градуса.

През почивните дни ще преобладава слънчево и горещо време, с температури от 29 до 34 градуса, за София 30-32. След краткотрайно понижение на температурите с 3-4 градуса, придружено с усилване на вятъра и краткотрайни превалявания на отделни места в понеделник и вторник, към средата на следващата седмица, според предварителните прогнози, отново ни очаква повишение на температурите до интервала от 30 до 35, на места в низините до 36 градуса.

По морето през следващите дни ще се установи подходящо за почивка, топло и слънчево време, с температури от 26 до 30 градуса.

В планините утре и в четвъртък ще бъде все още неустойчиво, с гръмотевични бури в следобедните часове и дневни температури на 1200 метра надморска височина около 16-17 градуса. От петък и там ще започне стабилизация на времето и през почивните дни ще има повече слънце, като краткотрайни валежи с локален характер ще има само на места в следобедните часове. Температурите ще се повишат до 20-22 градуса.

Вирни се горе