Държавата няма да отвори в понеделник. Мерките остават до 31 януари

 Държавата няма да отвори в понеделник. Мерките остават до 31 януари

Действащите противоепидемични мерки, въведени на 27 ноември 2020 г., да продължат да действат до 31 януари 2021 г. като изключения да бъдат направени за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и местата за хранене към хотелите. Това са предложили здравният министър Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб (НОЩ) на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

След срещи със съсловните организации Ангелов предлага от 1 януари да се отворят галерии, музеи, кина, както и театрите, които не са затваряни, като работят при капацитет от 30% и през седалка; разрешаване местата за хранене в хотелите да могат да работят с до 50% заетост само за гости на хотелите с въведен вечерен час до 22 ч. Здравният министър е заявил по време на срещата, че поради продължаващия силен натиск върху здравната системата е немислимо да се говори за още по-голямо разхлабване на ограниченията у нас.

„Затова всички останали мерки, които и към момента действат, предлагаме да продължат да се прилагат до 31 януари 2021 г. като следващото им преразглеждане да бъде на 21 януари, отнасящо се за периода след 1 февруари“, е посочил здравният министър.

Вирни се горе