Данъчен урок „Влез в час с данъците” бе изнесен в Първо СОУ

Данъчен урок  „Влез в час с данъците” бе изнесен в Първо СОУ

Първият данъчен урок беше изнесен в 1-во СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Смолян. На най-активните ученици бяха раздадени награди. Очаква се през следващите месеци лекторите от офис – Смолян да посетят и учениците от ГПЧЕ „Иван Вазов“ . Уроците са част от съвместната кампания на приходната агенция и Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), наречена „Влез в час с данъците”. Партньор на двете държавни институции са и „Глобални библиотеки” – неправителствена организация, която подпомага дейността на над 960 библиотеки и читалища в малки и големи селища в цялата страна.

С помощта на интерактивна презентация, данъчните лектори се надяват да провокират дискусии сред младите по темите „данъци” и „осигуровки”. За да бъдат „в час” с аудитория си, данъчните са подготвили и фенстраница на кампанията в социалната мрежа Фейсбук – www.facebook.com/vlezvchas. Само за два дни страницета е генирарала 300 харесвания от ученици от цялата страна.

Давайки своя глас за фенстраницата на кампанията, учениците получават възможност да се запишат за участие в конкурс на тема „Данъците, без които не можем”. Конкурсът е разделен в две категории – текстова и визуална, а наградите са атрактивни – таблет, смартфон и електронен четец за книги. Кой ще спечели „яките” награди ще определи авторитетно жури, част от което са Любен Дилов-син, актьорите Димитър Рачков и Мария Игнатова, певците Део, Графа и Орлин Павлов, актрисата Силвия Лулчева и моделът Диляна Попова.

С кампанията „Влез в час с данъците” НАП си поставя за цел да промени възприятията на младите хора относно плащането на данъци и осигурителни вноски. Кампанията включва срещи с ученици на възраст между 14 и 18 години в общообразователните училища в 28-те областни града на страната. Приходната агенция планира да развие проекта „Данъци за младите”, като въведе час за данъчно обучение в официалния учебен план на средните училища.

Вирни се горе