Дългогодишният кмет на Търън да бъде отличен със „Значка на Смолян”

Дългогодишният кмет на Търън да бъде отличен със „Значка на Смолян”

Дългогодишният кмет на село Търън Явор Говедаров да бъде отличен със „Значка на Смолян” предлага кметът Николай Мелемов.

През 2018 година се навършват 70 години от рождението на Говедаров. Той е възпитаник на ПГИ „Карл Маркс” в Смолян. Притежава богат организационен опит в системата на местното самоуправление и местната администрация. Печели доверието на своите колеги и на жителите на Търън с отговорното си отношение към решаване на проблемите на селото. Доказателство за всеотдайната му работа е постоянното му избиране за кмет на селото от 1986 година насам – своеобразно постижение и в национален мащаб.

През 2017 година в село Търън са извършени десетки административни услуги. Проведени са значими за местното население социални и културни мероприятия. За преодоляване на последиците от стихийните бедствия, са извършени ремонти на тротоари площадни пространства, на водопроводи и канализацията, на уличното осветление. Изградени са подпорни стени, положен е бетон на уличната мрежа. Подменена е дограмата на читалището и е открита комбинирана спортна площадка в училищния двор. Реализиран е проект по ПУДООС. Обновени са пет автобусни спирки.

Решението за отличието на Явор Говедаров ще бъде гласувано от общинските съветници на редовното им заседание на 11 септември.

Вирни се горе