Дълбоките корени и родовата памет още са живи

Дълбоките корени и родовата памет още са живи

Община Чепеларе посрещна родствениците на Адил Джуров – видния чепеларски будител, дарил изключително много за построяването на гимназията, читалището, улиците, черквата в Чепеларе, премества околийското училище от с. Орехово в с.Чепеларе. Причината за визитата е двойния юбилей на СУ „Васил Дечев“ – 150-годишнината от рождението на Васил Дечев и 120-годишнината от построяването на училищната сграда.

На срещата потомците представиха стари семейни снимки на Адил Джуров в Чепеларе и околностите, както и първото издание на „Миналото на Чепеларе“ с луксозна корица, запазено от поколенията, с което са удостоявали заслужилите чепеларци. Г-жа Славка Чакърова –кмет на Община Чепеларе и г-н Георги Костадинов – зам.- кмет на Община Чепеларе подариха последното издание на „Миналото на Чепеларе“ от Васил Дечев, както и диска на Бойка Присадова с пожелание историята да остане винаги жива в сърцата им.

Наследниците посетиха „СУ „Васил Дечев“, „Амер спортс България“ ЕООД, Музей на ските и ски спорта в Чепеларе, НЧ „Родопска искра – 1880“,. С голямо вълнение те преоткриваха красотите на родния ни град, а те самите споделят, че тук се чувстват като у дома си. Те бяха приети изключително сърдечно като приемници на прогресивността на общественика Адил Джуров.

Вирни се горе