Д-р Дариткова и зам.-кметът на Смолян посрещнаха Тодоровден с народни носии в Момчиловци

Д-р Дариткова и зам.-кметът на Смолян посрещнаха Тодоровден с народни носии в Момчиловци

Народният представител от ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова и зам.-кметът на община Смолян инж.Марияна Цекова посрещнаха Тодоровден с народни носии в Момчиловци.

“Щастлива съм да бъда част от празника Тодоровден вече години наред. Той е повод за радост и гордост, защото успяваме, спазвайки българските традиции, да бъдем истински патриоти. Горда съм, че няколко дни след честването на 145-тата годишнина от гибелта на Апостола успяваме да изпълним неговите завети – ние, българите, да сме равни на другите европейски народи. В момента България със своята история и настояще, е председател на Съвета на ЕС, а това ни дава основание за заслужена гордост. Дава ни надежда, че България ще пребъде – така, както спазваме традициите си. Така, както на границата между зимата и пролетта честваме празника конски Великден, който е сплел в себе си и религиозните, и езическите обичаи. Трябва да предадем тази традиция на децата си, за да може не само 23 години, а много по 23 години да се събираме и да се събират бъдещите поколения. Защото само така ще вървим напред със своята самобитност, със своята култура, с това, което носим истинско българско в сърцата си, за да пребъде България, да пребъде родният край”, каза народният представител д-р Даниела Дариткова.

Родопското село събра за празника днес стотици за зрелищните кушии, съпроводени за трета поредна година с конкурс за народни носии.

Вирни се горе