Д-р Даниела Дариткова в Доспат: Всички заедно можем да постигнем много повече

Д-р Даниела Дариткова в Доспат: Всички заедно можем да постигнем много повече

Благодарна съм ви за този празник, който съпреживяваме заедно, защото така се пазят добрите наши родопски традиции: на празника, с хубавата музика, сред прекрасната ни родопска планина. Така ще предадем традициите на децата ни, за да може да пребъде България, да пребъдат Родопите, да пребъде нашият любим роден край. А той наистина ще пребъде, защото сте си избрали кмет и общинско ръководство, които наистина милеят и работят за региона, заяви пред хилядите жители и гостите на Доспат народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

За 32-ри път това лято се провежда събитието на годината за региона – толкова таченият събор на чешмарите. Неспирна музика, песни, танци и атрактивни спортни надпревари са подготвили организаторите на празника, за да е наситен с преживявания за всички посетители. По думите на д-р Дариткова всичко, което изброи кметът на Доспат инж. Елин Радев, ще се случи, за да живеят по-добре неговите съграждани от всички населени места в общината и те да се чувстват наистина граждани на Обединена Европа. „За това работим всички заедно, за това имате подкрепа на държавното управление, на народните представители, на администрацията в област Смолян. А всички заедно можем да постигнем много повече“, подчерта тя.

По думите й държавата е стабилна, а правителството има доверие в местното общинско ръководство, затова подкрепя амбициозните му проекти. „От своя страна държавата ни има доверието на нашите европейски партньори. Това означава, че ние може уверено да вървим напред така, че не само да съхраним, а и да градим България. Вярвам, че това ще е доброто бъдеще, което ще върне по родните места тези, които са намерили по-добро поприще някъде в света“, допълни народният представител.

Преди това кметът на Доспат инж. Елин Радев съобщи какви проекти са изпълнени или са в процес на изпълнение само през последната година, в която са привлечени средства в размер на 22 млн. лева. Той представи и тези, с които общинското ръководство кандидатства. От изявлението му стана ясно, че с досега осигуреното финансово обезпечение на проектите ще бъде изпълнена програмата му за управление, с която се е ангажирал пред местната общност.

Вирни се горе