Д-р Ася Чангалова: „Ще продължавам да се усъвършенствам заради пациентите си“

 Д-р Ася Чангалова: „Ще продължавам да се усъвършенствам заради пациентите си“

„Изключително съм щастлива, че моите колеги са оценили професионализма и колегиалността ми и ме избраха за носител на отличието Лекар на годината. Това е и голяма отговорност за мен. Въпреки дългогодишния ми стаж и опит, аз ще продължавам да се квалифицирам, да посещавам конференции, за да получавам нови знания в моята област и да ги използвам за здравето на моите пациенти“.

Това каза акушер-гинекологът д-р Ася Чангалова. Припомням, че д-р Чангалова бе удостоена със званието Лeĸap нa гoдинaтa нa нaциoнaлнo нивo и пoлyчи пoчeтeн знaĸ – пocpeбpeн пo вpeмe нa тpaдициoннaтa „Чилoвa aĸaдeмия“, организирана от PЛK-Cмoлян. Церемонията се състоя в Пампорово за 19-та поредна година.

„По време на церемонията благодарих на моите колеги за това, че са оценили труда ми, благодарих на моите родители, на моето дете и на сестра ми, че са ме подкрепяли, въпреки, че много пъти съм ги лишавала от своето присъствие, заради работата си“, каза още д-р Чангалова.

Тя призова младите лекари, които сега поемат по пътя на медицината, да не се отказват и плашат. „Пътят на лекаря е безкраен. Младите колеги трябва да знаят, че докато вървят по този труден път, ще направят чудеса, ще спасяват човешки животи и ще излекуват много пациенти. И най-голямото признание е доброто, което са направили към онези, които имат нужда от помощ“, категорична беше д-р Чангалова. Тя благодари и на многобройните си пациенти, които са избрали нея за акушер-гинеколог и им обеща, че ще продължи да се усъвършенства заради тях.

Вирни се горе