Четири нови случая на Ковид-19 в област Смолян

Четири нови случая на Ковид-19 в област Смолян

Новоустановените със коронавирусна инфекция за областта са три жени и един мъж. От тях двама са от община Смолян и по един от общините Мадан и Рудозем. В Инфекциозно отделение на областната болница са настанени две жени на 64 г. с пневмония. 27-годишен мъж и жена на 61 г. са със симптоми на остра вирусна инфекция, изолирани на домашно лечение под наблюдение на личен лекар. Сред заразените е медицински специалист от МБАЛ – Мадан. Предстои проучване за установяване на контактните лица и предприемане на противоепидемични мерки, съобщиха от РЗИ Смолян.

За последнoто денонощие новорегистрираните с коронавирусна инфекция в страната са 267 души, с което общият брой на заразените от началото на пандемията става 8 144 души. Положителните проби са при направени 6 526 PCR теста. С тях общият брой на тестовете с PCR метод става 196 479.

Активните случаи към 17 юли са 3 924 души.

В болница се намират 582 пациенти, от тях 28 са настанени в интензивни отделения.

Най-много нови случаи има в София-град – 95, а в областта случаите са 10. 36 са потвърдените случаи във Варна, а в Пловдив – 19. В Благоевград – 15, в Бургас с един по-малко – 14. В Добрич – 12, а в Кюстендил – 11. В Габрово и Стара Загора случаите са по 8, във Велико Търново – 6, в Пазарджик – 5.

По четири нови случаи има във Враца, Плевен, Русе, Смолян, три са новите случаи в Сливен, по два в Кърджали, Перник, Перник, Ямбол. Видин, Ловеч и Търговище случаите са по един.

Нови случаи няма в Разград, Монтана, Силистра, Хасково, Шумен.

За последните 24 часа излекуваните са 86 души. С тях общият брой на преболедувалите коронавирусната инфекция става 3 927 души.

Четирима пациенти с COVID-19 са починали за последното денонощие. С тях общият брой на жертвите става 293 души.

Вирни се горе