Четири лавини затвориха пътя Смолян- Мугла

Четири лавини затвориха пътя Смолян- Мугла

Четири лавини затвориха пътя Смолян- Мугла. Снежните маси са блокирали трасето преди тунела откъм Смолян, на 400м. след тунела по посока селото, на три километра след затвора, както и в района на местността Новак. Една от лавините е засегнала булдозера, чистещ шосето,съобщиха от фирма “Титан”.

Три машини на „Титан Клинър” тръгват от Смолян, за да разчистят падналата снежна маса. Събран е и авариен екип с лопати и кирки, който да разчисти затрупаната техника. В района на върха снежната покривка достига 3м. Само новата снежна покривка през последните 24 часа е около 30см. Падналият дъжд и повишаването на температурите причиняват свличаванията на снега. Препоръчва се на гражданите да не пътуват до нормализиране на обстановката. Според информацията двете лавини са по-малки и ще се разчистят лесно, но остналите са големи и заемат площ от 1-2км.

В Смолян снеговалежът и дъждът спряха. Пътната обстановка бавно започна да се подобрява. Главните улици са на асфалт. Продължава работата по почистване на второстепенните и третостепенни улици. На много места днес работят частни фирми, които извозват сняг. За района на „Каптажа” това е „Артстрой”, в „Невястата” и Нов център работят „Красин” и „Дюлгер”. Частни машини са активизирани и в Устово.

Вирни се горе