БСП за България: Недостъпно здравеопазване и липса на ВиК системи обезлюдяват селата в Община Смолян

БСП за България: Недостъпно здравеопазване и липса на ВиК системи обезлюдяват селата в Община Смолян

Кандидата за кмет на Община Смолян от „БСП за България“ Сабрутев официално заяви, че ако получи нужното доверие незабавно ще се ангажира с планови и текущи ремонти на уличната мрежа и гарантиране на обществения ред

На 11.10.2019, кандидатът за кмет на Община Смолян от коалиция „БСП за България“ Стефан Сабрутев заедно с кандидатите за общински съветници на БСП посети селата Сивино, Букаците и Смилян за срещи с местните жители. Хорат с нетърпение очакваха някой да изслуша техните проблеми и оплаквания. В Сивино разказаха, че от години в здравната служба няма вода, няма елементарни условия за здравна грижа. „И в селата сме хора, и ние имаме право на здравеопазване“ негодуват хората. През лятото селото бе асфалтирано, а вече по него има дупки, качествено изпълнение „гарантирано от ГЕРБ“, а мантинели изцяло липсват. Проект за асфалтиране е имало още през 2012-та, но не е реализиран „от инат“ защото е бил подготвен от управлението на БСП. В село Букаците жителите изразиха остра нужда от селски наместник, а в Смилян хората заявиха, че е имало много подобрения за селото им, но не вярват те да траят повече от 3-4 години, поради изключително некачествено изпълнене. Всички жители на малките населени места в община Смолян се оплакваха от идентични проблеми, най – вече от лоша инфраструктура и недостъпно здравеопазване.

На срещата в село Смилян, кандидат кметът Евелина Гърбалова емоционално се обърна към съгражданите си: "В последните няколко години всички ние виждаме колко сме се затворили в себе си. Защо не погледнем в една посока, защо не опитаме да си бъдем взаимно полезни? Живеем в прекрасно село с много млади хора, нека да ги задържим, като дадем възможност на възрастните хора да са щастливи и да се радват на своите деца и внуци. В мое лице вие ще виждате човек, който ще ви подкрепи. Човек, който ще отстоява вашите искания пред общината и институциите. Вие, хората сте работодател на кмета. Ще бъда с вас във всички моменти. Ще ви съдействам, ще ви придружавам, ще ви помагам, ще бъда с вас, защото аз съм една от вас.

Ако спечеля вашето доверие и вие ми дадете възможност, заедно ще превърнем Смилян в още по-добро,уютно и красиво място за живеене. Един от основните ми приоритети е да направим селото по-безопасно за нашите деца,майки с бебешки колички,възрастни хора и всички нас,като поставим легнали полицаи и се изградят тротоари на липсващите места. Тази идея е постижима и може да бъде осъществена в най-кратък срок. Непосредствена задача в моята работа е изработването и приемането на общ устройствен план за селото.

Трябва да се подобрят пътните настилки на много улици,които са били изоставяни на заден план, по една или друга причина.

Ще отстоявам, в общинските инвестиционни програми,всяка година да влиза за финансиране,поне един значим обект от селищната инфраструктура. Друг основен приоритет в моята програма е развитието на селския туризъм и усилията ми ще са насочени в тази посока.Да направим Смилян,още по-атрактивно и известно място за отдих и почивка. С новоизбрания кмет на общината, г-н Стефан Сабрутев ще разработим програма за четири годишното ни съвместно управление , в която село Смилян ще има собствен бюджет, който ще разходваме целесъобразно и законосъобразно. Подкрепете ни на изборите с № 56 в интегралната бюлетина!

Кандидат кметът Сабрутев официално заяви, че ако получи нужното доверие, се ангажира със следните промени – планови и текущи ремонти на уличната мрежа, гарантиране на обществения ред, сигурност и защита на жителите, както и с благоустройство и чистотата на населените места.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена публикация

Вирни се горе