БСП: След "болниците на хартия" в Девин и Доспат, очакваме и филиал в Борино

БСП: След "болниците на хартия" в Девин и Доспат, очакваме и филиал в Борино

След “болниците на хартия” в Девин и Доспат, очакваме и филиал в Борино. Това обяви общинският председател на социалистите в общината и кандидат за депутат от Коалиция за България – Цветка Такова. „В последните дни в публичното пространство хвърчат идеи за разкриване на болница в Доспат, тъй като в Девин, „нямало подходяща сграда за лечебно заведение”. След като от ГЕРБ предлагат, вместо в Девин, болница да има в Доспат – скромно ги подсещам, че тя може да бъде в Борино. Имаме свободен сграден фонд и подарена линейка от ГЕРБ”, заяви Такова, която е и съветник в Общинския съвет.

Такова подчерта, че ако се разкрие болница в Борино д-р Събев може да поеме нейното управление, така както ръководи и още три здравни заведения, а защо не и да практикува, докато предизборно обикаля района. По отношение на кадрите за евентуално лечебно заведение, кандидат-депутатът изтъкна, че така както ще се намерят лекари за Доспат, по-същия начин ще се намерят и за Борино.

„Проблемът със здравеопазването в Девин, Борино и Доспат е сериозен, смъртните случай, поради липсата на болница са факт, а ГЕРБ доказа, че за две години няма волята да го реши, въпреки, че д-р Даниела Дариткова, която отново кандидатства за депутат от Смолян, бе шеф на Здравната комисия и можеше да направи много”, изтъкна Такова. Според нея говоренето за болница, след като именно ГЕРБ ликвидира здравеопазването в региона преди две години, е предизборна манипулация и откровена лъжа, която да отклони вниманието. „Ние няма да забравим болката и мъката на хората, няма да простим унижението, на което бяхме подложени, както и няма да спестим неудобството от обикалянето на страната в търсене на здраве”, категорична е Такова. Според нея говоренето, че в Девин няма подходяща сграда за болница е поредното бягство от отговорност, а внушенията за вина в местните власти е опит за прехвърляне на вината от виновните лица към невинните.

Вирни се горе