Броени часове остават до крайния срок за записване за математическото състезание „Стоян Попратилов”

Броени часове остават до крайния срок за записване за математическото състезание „Стоян Попратилов”

Броени часове остават до крайния срок за записване за участие в регионалното математическо състезание „Стоян Попратилов”. Състезанието ще се състои на 12 октомври, а заявките се приемат до 8 октомври на e-mail: smb_smolyan@abv.bg .

Състезанието се организира за втора поредна година от Регионален инспекторат по образованието – Смолян, Съюза на математиците в България – секция Смолян и ФМИИТ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Домакин ще е СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Смолян. Според регламента, състезанието е индивидуално за ученици от 2-и до 12-и клас, с продължителност 90 минути за 2-и, 3-и и 4-и клас и 120 минути за участниците от 5-и до 12-и клас. Темата за втори клас ще включва училищния материал по математика от първи клас и ще е 10 тестови задачи с избираем отговор. Темите за 3-и и 4-и клас ще включват 10 тестови задачи с избираем отговор и една задача с отворен отговор. Състезателната тема за 5-12 клас включва 10 тестови задачи, 1 задача с отворен отговор и 1 задача, на която трябва да се запише аргументирано решение. На участниците от 12-и клас, класирали се на призови места, ще се признава оценка за прием във Факултета по математика, информатика и информационни технологии на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Записване в деня на състезанието не се допуска. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на РИО – Смолян (http://riobg.com) и СМБ-секция Смолян (http://smb-smolyan.org ). Награждаването на победителите ще е част от мероприятията свързани с празника на гр. Смолян.

Вирни се горе