Бойко Борисов: Безработицата в Мадан беше 100%, след нашата намеса вече е 0

Бойко Борисов: Безработицата в Мадан беше 100%, след нашата намеса вече е 0

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и водачът на листата на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев пристигнаха в град Мадан. Над 3000 души посрещнаха Бойко Борисов на централния градски площад с възгласи „Победа“ и „Бойко“.

От площада председателят на ГЕРБ Бойко Борисов помоли хората да изпратят много поздрави на кмета. „Защото, когато имаше 100 процента безработица и площада беше пълен с безработни, той беше много активен да коментира, че държавата не си е свършила работата. Той е добър приятел на Местан, няма нищо лошо, но когато някой е дошъл и ти е свършил работата и когато безработицата днес е 0, а заплатите са по 2 хиляди лева, елементарното уважение изисква да признаеш, че са ти помогнали“, каза пред хората Борисов. „Сигурен съм, че кметът на Мадан пак ще дойде за нещо, но аз няма да му отвърна по същия начин. Не деля кметовете и всеки поет ангажимент съм го изпълнил. Където и да отида кметове, избрани от други политически сили, ми благодарят, защото винаги съм им бил партньор. Оплакват ми се хора тука, че са бити и тормозени, дадоха ми материали за това и съветвам опонентите си, въпреки че сме в изборна кампания да се състезаваме по друг начин – с политики“, коментира още Борисов.

Пред гражданите на Мадан Делян Добрев заяви, че вече идва с удоволствие тук, защото като министър е успял с много усилия да намери решение на проблемите на местните хора. „Доколкото знам заплатите в „Горубсо – Мадан“ се увеличиха, нека и собственика и концесионера да продължат да работят в същата посока, за да бъдат доволни хората. Чувам от разни малки партии приказки за национализация, но искам да ви кажа, че няма нищо по-опасно от това“, заяви още Делян Добрев.

Изпълнителният директор на „Горубсо – Мадан“ Сергей Атанасов благодари за бързата реакция на министър Добрев и на премиера Борисов за съживяването на фабриката и рудниците. „Когато има адекватна намеса на държавата резултатите не закъсняват. Благодаря на хората за доверието, а на г-н Борисов пожелавам пълен успех и победа на изборите“, каза още Атанасов, след което подари на Бойко Борисов статуетка на предприятието.

Собственикът на „Горубсо-Мадан“ Николай Вълканов заяви, че му е лесно да говори пред хората, защото всичко, което е казал на този площад преди 1 година, днес е факт. „Всичките 35 милиона лева задължения на предприятието днес за изплатени. Направихме доста инвестиции, за да може днес предприятието да е нормално и работещо. Всичките проекти, които съм дал на Министерството на икономиката и енергетиката са били одобрени, благодаря за партньорството на министър Добрев, защото когато държавата помага на бизнеса, резултатите са на лице“, каза още Вълканов.

Десетки граждани на Мадан са обградили Бойко Бориусов и делян Добрев, за да се снимат с тях и да си вземат автограф.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе