Борисов: Атаката изобщо няма да ме разколебае

Борисов: Атаката изобщо няма да ме разколебае

“Атаката е срещу мен – просто те я водеха постъпателно, за да дестабилизират, да разбият, да вкарат клин между различни министри в самото правителство и да станем лесна плячка”.

Това е заявил премиерът Бойко Борисов пред министрите на днешното заседание на правителството.

“Само че, когато аз съм ги знаел тези работи, те са били още мънички”,

добавя той, цитиран от пресцентъра на правителството.

Ето как Борисов коментира изнесените от вестник “Галерия” записи, според които той ходатайства пред директорът на Агенция “Митници” Ваньо Танов за митничар на летище София:

"Ако аз съм искал на този човек да му правя кариера,

или да го направя някакъв, ще го сложа на ключова позиция. Ще извикам Дянков и ще му кажа “този ще го назначиш там”. Няма да казвам “проверете този случай”.

“На най-ниската длъжност в митницата, на един човек…!? Защо тогава тази обективна медийна общност не поиска тези, които пускат тази информация, да пуснат за шест или за три месеца всичко, което сме говорили?!”, пита премиерът.

Собственият му отговор е: “Защото тогава вече всички ще видят колко принципни и безкомпромисни сме”. Според него са подбрани един или два и манипулирани разговора, защото на някои “така им е изгодно”.

Борисов е убеден, че става дума за много добре подготвена операция и когато излязат и решенията и проверките експертизите, всеки ще може да провери сам. "Когато излезе официално информацията, че

разговорът, който водя по дадена тема, след това се удължава със 120-130-150 секунди.

И в него се появяват думички или изрази, които просто ни омаскаряват", добавя премиерът."Питам аз, имам ли право, след като назначавам вицепремиера, министъра на финансите, шефа на “Митници”, заместниците на „Митници", шефа на митницата на Аерогарата, аз ако съм искал, този да съм го направил такъв. Да съм го направил депутат от ГЕРБ, министър, ако искам, ще го направя", отбелязва премиерът.

“Но някой точно това момче решава да го мести, чакайки аз да се обадя. Повтарям, аз не се обаждам да го назнача на работа, той е бил при предишното правителство. По-дълбока е играта”, заявява Борисов.

"Не случайно за две години виждате, че не могат да намерят за какво да се захванат като нарушение и вече

стигат до такъв битовизъм –

да правят компромати, компилации, да подбират средства, чрез технически средства да правят компрометиращи записи от по няколко разговора", казва Борисов.

“Искам да бъдете спокойни, това да ни е кусурът – че от хилядите, хилядите служители на митницата, които са назначени от бившите правителства, аз за един съм се обадил да му кажа, че не е хубаво да го уволнят, защото предишното правителство го е назначило — значи е бил добър”, казва Борисов.

“А за хилядите, които съм казал да уволнят, да махнат, разпоредил операции по тях, това не излиза. Не излизат и лобизмът от други политически партии в митниците, там не излизат”, добавя той.

Призовава и министрите: “Мобилизирате се максимално, с работа ние ще им докажем, че правотата е на наша страна. Това да ни е кусурът”.

“Но искам да сте убедени, че това изобщо няма да ме разколебае. И това, което снощи със Дянков и с митниците говорихме – пълна концентрация, събиране на приходите до стотинка, борба не само в петрола и бензините и нафтата, това, което се прави, връзването на всичките тези фискални апарати”, декларира Борисов.

Вирни се горе