„Бог да наспори за всички животворна 2019 година!“

„Бог да наспори за всички животворна 2019 година!“

Новогодишен благослов на архимандрит Висарион:

Обични в Господа братя и сестри, скъпи родопчани!

Всяка година в живота ни е дар от Бога. Да Му благодарим от сърце! Нека и 2019-а да бъде мирна, здрава, животворна! Да се укрепяваме във вярата и любовта!

Човек не се ражда случайно и не живее сам за себе си. Това поражда отговорността ни да сме внимателни един към друг и да се уважаваме. Да се научим да понасяме изпитанията с търпение и разбиране, че Бог не дава повече от това, което можем да понесем. Той ни дава това, което е полезно за нашето израстване. И не ни изоставя да си свършим добре делата, щом се уповаваме на Него с вяра и кротост. Нека е благословен всеки труд, който създава материални и духовни блага за народа ни. Нека децата и младежите да растат с грижа и добри напътствия. В семействата да има мир, разбирателство и прошка.

Когато се разделяме със старата година и встъпваме в новата, нека не забравяме, че човек по рождение е свързан с желанието да опознае своя Създател и да върви по Неговите стъпки. Това е Истината и смисълът да се живее. Най-естествено е да прибягваме с молитва и благодарност към Божията помощ да сме здрави и добри, да се учим непрестанно на смирение и прошка, на вяра и милосърдие, на мир и любов, да се молим да ни бъдат простени съгрешенията, ако ги осъзнаваме и се разкайваме за тях. Велика е Божията милост!

Нека има мир и любов между всички хора от Родопите, България и света!

Нека Божието благословение бъде върху всички нас и през Новата 2019 години и през всички следващата години занапред!

Архимандрит Висарион,

Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия

Вирни се горе