Близо 500 социалисти от Смолянска област участваха в събора на Бузлуджа

Близо 500 социалисти от Смолянска област участваха в събора на Бузлуджа

Близо 500 социалисти от област Смолян участваха в традиционния събор на левицата по случай 124 г. от създаването на БСП на Бузлуджа. Родопчани пътуваха с 8 автобуса и 15 леки автомобила. Съборът бе под мотото „За хората! Справедливост и солидарност!". Сред участниците в националния събора бяха депутатът Дора Янкова, общински председатели на БСП, кметове и общински съветници.

На събитието присъстваха и кандидатите за кмет на община Смолян Стефан Сабрутев, Чепеларе-Панталей Мемцов, Мадан-Райчо Чилингиров и Златоград-Емил Хумчев.

“Всички вие – работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори. От тук тръгваме на поход към местните избори”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред събралите се над 50 000 привърженици на лявата идея под паметника на Бузлуджа. Те от своя страна го посрещнаха с викове “БСП” и “Победа”. По думите на Миков БСП е национална партия, истинска партия.

До момента в област Смолян са утвърдени общо пет кандидатури за кметове. В община Смолян- Стефан Сабрутев, община Девин- Цветалин Пенков, община Баните – Севдалин Хъшинов. В община Чепеларе кандидатът на БСП е общинският съветник от левицата Пантелей Мемцов. Той има над 30 години управленски опит в областта на туризма. Заемал е множество ръководни длъжности в туристическата сфера. От 2003 г. до момента заема поста председател на УС на Регионална туристическа асоциация „Родопи”. В община Мадан социалистите издигнаха Райчо Чилингиров. Той е заместник-председател на Общинския съвет в община Мадан и член на Постоянната комисия по бюджетна политика. Вече 21 години работи като главен експерт в Общинска служба по земеделие, гр. Мадан. Бил е главен агроном и заместник-председател на Аграрно промишлен комплекс с. Върбина. В община Златоград кандидатът за кмет на БСП е Емил Хумчев – зам.-областен управител на Смолянска област в предишния мандат. Хумчев бе кандидат за народен представител в изборите за 42-ро и 43 –то Народно събрание. Виден общественик, предприемач и деятел, Хумчев има уникалния шанс да промени управлението на община Златоград, обръщайки го към реалните проблеми на хората.

До края на месец август БСП ще издигне и кандидат- кметовете си в общините Рудозем, Неделино, Борино и Доспат

Вирни се горе