Близо 40 тона пилешко месо възбрани и унищожи Българска агенция по безопасност на храните

Близо 40 тона пилешко месо възбрани и унищожи Българска агенция по безопасност на храните

На 20 януари 2012 година инспектори от Българска агенция по безопасност на храните възбраниха пратка от замразени пилешки бутчета превозвани в два товарни автомобила при опит да преминат при ГКПП „Дунав мост“. При извършената проверка е установено, че посочените в международната товарителница фирма изпращач и пункта за товарене на пратката нямат удостоверение за регистрация от Българска агенция по безопасност на храните. Установено е също, че пратката не е придружена с необходимите търговски документи, съобщиха от агенцията.

Съвместно със служители на НАП и ДАИ е извършена проверка и на склада на фирмата изпращач. Констатирано е, че складът не отговаря на изискванията за получаване и разпределяне на пратки от и за страни членки на ЕС.

За констатираните нарушения са издадени разпореждане за насочване и унищожаване на храни от животински произход, на фирмата изпращач е съставен Акт за установяване на административно нарушение. Цялото количество се води с неизяснен произход, поради което е насочено за унищожение на екарисаж.

Вирни се горе