Благотворителният концерт за приюта на отец Иван събра близо 3000 лв.

 Благотворителният концерт за приюта на отец Иван събра близо 3000 лв.

2 574 лв. събра благотворителният концерт за приюта на отец Иван. Инициативата бе подкрепена от община Смолян и РДТ. В сряда, вечерта, в голямата зала на театъра деца и възрастни – певци, актьори и танцьори изнесоха двучасов концерт в препълнената от публика зала, която беше дошла да подкрепи благородното начинание на две ученички Вера Стефанова и Мари Паскалева и техните родители,съобщиха от местната управа.

На сцената се изявиха много таланти, които заслужиха аплодисментите на зрителите. Благотворително участваха космическата Валя Балканска, ансамбъл „Родопа”, гайдарят Петър Янев със синовете си, хумористите от Трио „Шемет”, малчугани от детски градини, клуб „Хоро”, „Чисти сърца”, Клуб по спортни танци „Фен 85” , а водеща бе примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова. Със своя лепта в благородното начинание се включиха кметът Николай Мелемов, заместникът му Марин Захариев, секретарят Замфир Копчев и администрацията на община Смолян.

„Подкрепихме начинанието на децата, защото е благородно. Инициативата е чудесна. Предоставихме залата на театъра и всичко, което им е необходимо, за да се проведе концерта и да го подкрепим”, коментира Копчев. Освен от благотворителния концерт средствата се събираха в касичките и от продажбата на билети от 2 лв. за възрастни и 1 лв. за деца. Постъпиха и по-големи суми от дарители , като някои от тях пожелаха анонимност. Благотворителната акция стартира в подкрепа на отец Иван и мисията му да дава подслон и храна на изпаднали в беда наши сънародници.

188 деца, самотни майки и пенсионери настанени в дома за сираци “Свети Николай” в Нови хан, община Елин Пелин, Софийско, са останали без храна и продукти от първа необходимост и отопление за настъпващата зима. Отец Иван отправи призив за помощ. Приютът за сираци създаден от отец Иван преди 7 години помага на наши сънародници, без значение на етнос и религия, благодарение на добри хора, които са помагали. Сега имат нужда от нашата помощ, призоваха децата на Смолян.

Вирни се горе