Бизнесът: Стига скандали, погледнете икономиката!

Бизнесът: Стига скандали, погледнете икономиката!

Ръководствата на Българската стопанска камара (БСК) и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) призоваха политиците повече да не се занимават със скандали и да обърнат внимание на икономиката.

Ако икономиката не бъде управлявана, тя ще създава скандали, заяви председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

Председателят на КРИБ Огнян Донев отбеляза, че българската икономика има нужда от спокойна среда и преследване на приоритети.

“Изказването ми е такова най-вече заради изнервената ситуация от последните седмици, където икономически въпроси не са на дневен ред”, допълни Донев.

Изпълнението на антикризисните мерки, темповете на усвояване на еврофондовете, разплащанията на държавата с бизнеса, както и това дали ще продължат реформите в администрацията, здравеопазването и пенсионната система ще са сред основните притеснения на работодателите през тази година, съобщи БТА.

От деловите среди отчетоха, че за първи път се полагат значителни усилия в борбата с организираната престъпност.

Огнян Донев прогнозира, че тази година ще бъде годината на фалитите. Според него ще фалират фирми с разклатено икономическо здраве.

Вирни се горе