Жените имат последната дума при избора на нов дом

Жените имат последната дума при избора на нов дом

При семейните двойки съществува по-голяма вероятност да напуснат даден квартал, ако той не допада на жената, отколкото ако не се харесва на мъжа. Според анализатори това е така, защото жената обикновено прекарва повече време там.

Освен това решението е по-свързано с възприемането на квартала, отколкото с реалността, става ясно от проучването на Университета в Есекс.

В него са били анкетирани над 4000 домакинства във Великобритания, като става ясно, че има „голяма разлика“ между половете, когато става въпрос за влияние върху решенията за евентуално преместване.

В проучването се разглежда въпросът дали хората се местят заради субективни причини като това дали им харесва даден квартал или ползват по-обективни критерии като нива на престъпност или възможности на трудовия пазар.

„Има по-голяма вероятност двойките да се преместят, ако на жената не й харесва квартала. От проучването не става ясно защо е така, но може да се направят няколко логични извода. Според мен става въпрос за относителните периоди от време, прекарани в дома или квартала. Жените прекарват средно повече време там“, обяснява ръководителят на проучването Марк Тейлър пред британския вестник Telegraph.

Проучването разкрива още, че важните събития в живота на хората, независимо дали живеят с още някого или самостоятелно, като започването на нова работа, край на връзка или напускането на семейното жилище от дете, са свързани с решение за преместване.

Сред обективните фактори като най-важни изпъкват престъпността и качеството на местната среда. Сигнализирай за грешка

Вирни се горе