За поредна година "Арексим Инженеринг" отвори врати за ученици, студенти, техните родители и граждани

За поредна година "Арексим Инженеринг" отвори врати за ученици, студенти, техните родители и граждани

“АРЕКСИМ ИНЖЕНЕРИНГ” ЕАД за поредна година обяви Ден на отворените врати. Желаещите да се запознаят с производство, отговарящо на международните стандарти за качество, тези които имат нужда от работа или нова реализация и тези които се интересуват от обучение в сферата на машиностроенето и полимеростроенето и искат предварително да се ориентират за възможностите, които компанията предлага за професионална реализация имат възможност в рамките на два дни да посетят предприятието.

Последните години подобни инициативи за запознаване на обществеността и най-вече подрастващото поколение с дейността на дружеството провокира интереса на младите хора да посетят едно от най-големите и модерни предприятия в региона, да се запознаят с обстановката и работния процес. Целта на инициативата, която продължава и днес е да видят отблизо:

Модерната производствена база с над 7000 кв.м. площ;

Съвременна технология за шприцване на пластмасови детайли с над 90 шприц машини;

Високотехнологично проектиране и производството на матрици с над 40 машини с цифрово програмно управление;

Непрекъснато подобряваща се технология и организация за монтаж и печат на пластмасови детайли;

Оборудване за прецизно измерване и осигуряване на качеството

В първия ден на инициативата вчера, над 80 души посетиха предприятието. Πo вpeмe нa пoceщeниeтo cи учениците се запознаха с мaшинитe и пpoизвoдcтвeния пpoцec. Πpeзeнтиpaн бe ĸpaтъĸ филм зa дейността на ĸoмпaниятa. Учениците бяха активни и имаше много въпроси, свързани с различните видове машини. Те имaха възмoжнocт дa пpиcъcтвaт нa дeмoнcтpaции нa живo c виcoĸoтexнoлoгичнa aпapaтypa и изпoлзвaйĸи тexнoлoгиятa, caми дa cи изpaбoтят фиpмeн ĸлючoдъpжaтeл. С интерес и желание те се включиха в организираните състезания и получиха награди за активността си.

Инициативата продължава и днес до 17 часа. Осигурен е транспорт до завода!

Вирни се горе