Трябва да се подобри комуникацията със земеделските производители

Трябва да се подобри комуникацията със земеделските производители

Най-големият приоритет пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е да се подобри комуникацията със земеделските производители.

Това заяви днес министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на среща с ръководствата на Областна дирекция „Земеделие", областната Разплащателна агенция и общинските служби по земеделие в Смолян.

Целта е да се да се даде възможност фермерите да получават своевременна и достоверна информация, свързана с участието им в подпомагането по различни направления на финансиране и програми.

Това е начинът земеделските стопани ефективно да усвоят средствата, които им се предоставят от европейските фондове. Обмислят варианти за оптимизиране на дейността на областните служби на министерството и второстепенните разпоредители с бюджетни средства.

Служителите в областните звена на МЗХ запознаха министъра със своята дейност и проблемите в областта. Министър Найденов обеща да съдейства за разрешаването на проблемите и ги увери, че в негово лице могат да разчитат на подкрепата на МЗХ.

Вирни се горе