Раздадоха наградите “Работодател на годината 2010“ .Община Смолян наградена .

Раздадоха наградите “Работодател на годината 2010“ .Община Смолян  наградена .

Програми за субсидирана заетост са разкрили 176 хил. места, а 150 хил. души са си намерили работа от началото на годината с посредничеството на бюрата по труда. Това събщиха изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова и социалният министър Тотю Младенов при награждаването на работодателите, наели най-много безработни. Агенцията по заетостта отличи 22 работодатели в осем категории по информацията, подадена от бюрата по труда.

Фирмата за преработка на тютюн “Сокотаб” спечели наградата за това, че е наела най-много безработни (704) от бюрата по труда. За пореден път приз взе “Албена” АД. Този път компанията беше отличена за най-много наети младежи, хора с увреждания и възрастни в предпенсионна възраст.

Леярноското предприятие “Лемекон” спечели награда за това, че е плащало на наетите безработни средно по 570 лв. на месец – с над 300 лв. повече от получената субсидия от държавата. Изпълнителният директор на фабриката Христо Костов каза, че почти целия персонал от 78 души е наеман през годините от бюрото по труда в Елхово. “Всички казват, че писането на проекти и участието в програми за заетост и обучения е трудно. Според мен това не е така”, каза Костов.

Варненската фирма “Айсис” получи награда за малко предприятие, наело най-много безработни. Призът за работодател, открил най-много места в общини с висока безработица заслужи “Семела” ООД от Исперих.

Община Смолян беше наградена за това, че е обявила 323 места по схема “Развитие” на оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”. Обученията по програмата дават възможност на безработните да се харчат по-добре на пазара на труда, каза кметът на Смолян Дора Янкова.

“Тих труд” ЕООД спечели наградата за най-успешен проект по оперативната програма за квалификация на 78 души за продавач-консултанти и бизнес администратори. “Банка Пиреос България” получи приз за най-добер разработен проект за обучение на 745 души на ключови компетенции.

Вирни се горе