Текстилските халета в Старцево върнати към производство

Текстилските халета в Старцево върнати към производство

Турската фирма „Текстар – 2012” е взела под наем бившите халета на текстилната фабрика в с. Старцево, които е обновила за нов живот, за да дават работа на 80 човека от селото,пише “Златоградски вестник”.

Основно ремонтирани и освежени са бившите производствени цехове, монтирани са най-модерни автоматизирани машини за щамповане на тъкани от чист памук. Част от тях, в най-различни десени, на място ще се разкрояват за чаршафи, завивки и калъфки за възглавници.

Бизнесменът от Истанбул г-н Туран казва, че в цеха в Старцево в момента работят около осемдесет души, но се търсят още кадри за производството, което ще се развие. Според него в близко време може да се осигури работа за 200 и повече души. Пазар има за цялата продукция, предназначена основно за износ, смята Туран.

За работниците е осигурен обяд в освежената и ремонтирана столова на бившия текстил в селото, където се предлагат топли напитки в почивните часове.

Туран има идея да спонсорира обучението на млади кадри за производството си, предимно от професионалната гимназия „Христо Ботев” в Златоград, на които ще бъде осигурена възможността за стажуване и професионална практика в неговата фирма.

Вирни се горе