Стартира Световната седмица по предприемачество

    Стартира Световната седмица по предприемачество

160 събития ще се проведат в страната в рамките на инициативата

Световната седмица по предприемачество започва днес в България с учебни прояви в цялата страна. Инициативата, която се организира от Джуниър Ачийвмънт България, включва 160 събития в 50 населени места в страната. Стартът на инициативата в област Смолян ще бъде отбелязан на 19.11 с открит урок на тема „Генериране на бизнес идеи“ в Професионална гимназия по икономика “Карл Маркс”, гр. Смолян от 13:30 ч.

За седма поредна година Джуниър Ачийвмънт България е домакин на Световната седмица по предприемачество за страната ни. През 2014 тя ще се проведе в периода 17-21 ноември. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. В рамките на инициативата у нас ще бъдат организирани 50 иновационни лагера и над 100 открити урока в различни училища в цялата страна. Стотици млади хора ще имат възможността да се включат в инициативите, които са посветени на креативността, иновациите и творческото преобразяване на нашата действителност.

С всяка изминала година Джуниър Ачийвмънт България се стреми да развие обучителните си програми и да помага на повече младежи, предоставяйки им знания в сферата на икономиката и предприемачеството” – каза г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. „За нас е голяма чест, че все повече родители записват децата си в нашите програми, разбирайки важността на бизнес образованието от ранна детска възраст”, допълни г-жа Стойчева.

Вирни се горе