С нови 20 хил.лв. глобиха EVN

 С нови 20 хил.лв. глобиха EVN

Втора глоба в размер на 20 000 лв. отнесе “EVN България Електроразпределение” ЕАД, заради подмяна на електромер. Санкцията е наложена от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и е потвърдена днес от Административен съд – Смолян. Извършеното нарушение се състои в това, че служители на EVN, са подменили електромер на клиент в Пампорово, като е съставен констативен протокол, който е подписан само от служител на eнерго дружеството, предаде Дарик.

“Доказан е случай на подменен електромер с нов, като протоколът е подписан само от двама служители на дружеството, но не и от клиента, както или от двама свидетели при отказа му да подпише протокола. Т.е. при подмяната не са спазени изискванията по закон” – се посочва в решението на магистратите.

Миналата седмица, EVN отново бе глобена с 20 хил. лв., затова, че подменили електромер на смолянчаннин без негов подпис на констативния протокол. Клиентът не бил съгласен с отчета на средството за техническо измерване, имал възражение, но служителите на енергото не предприели нищо. След жалба на абоната до Комисията за енергийно и водно регулиране, била извършена проверка. КЕВР издала наказателното постановление.

Вирни се горе